Как да намалим високия холестерол

Холестеролът е мастно-подобна субстанция, която може да бъде открита във всички клетки на тялото. То се нуждае от известни количества от него, за да функционира нормално. Високите му нива в кръвта обаче предразполагат към комбинирането на холестерола с други компоненти, в резултат на което се получава плака, залепваща по стените на артериите.

Разширени вени – какво представляват те и как може да ги лекуваме

Престрояването на обществото към офисен строй, свързан с постоянна работа на стол, дългочасово седене или стоене в статична изправена позиция и други подобни пасивни активности доведоха до повишаване на заседналостта в начина на живот на много хора.

Резки колебания в кантара – нека избягаме от тях

Колебания в кантара? Какво пък е това? Случвало ли ти се е да виждаш число на кантара, с което не си особено съгласен? Искало ли ти се е да го промениш, ако може по възможност още сега? За жалост, обаче само с искане не може, а трябва да се потрудиш.

Анемия – причини, симптоми, диагностициране

Анемията представлява специфично медицинско състояние, при което в кръвта няма достатъчно количество червени кръвни телца (еритроцити) или хемоглобин. Самото наименование на заболяването идва от гръцки език и означава буквално „без кръв“, „малокръвие“. Може да съпровожда други заболявания, които са довели до нейната поява или да се е проявила като самостоятелен медицински проблем.

Категорията „Здравословни проблеми“ във FitnesBlog.eu е предназначена да ви предостави полезна информация и съвети относно различни здравословни проблеми, с които се сблъскват фитнес ентусиастите и спортистите.

В тази категория ще намерите статии, ръководства и насоки, които ще ви помогнат да се справите със специфични здравословни предизвикателства, свързани с фитнеса и тренировките.

Ще разгледаме различни проблеми, като например травми, мускулни болки, възстановяване след усилия, стрес и стратегии за справяне с него, съвети за укрепване на имунната система, преодоляване на нарушения в съня, подобряване на общото здраве и други подобни теми.

Нашата цел е да ви помогнем да поддържате здравословен начин на живот и да преодолявате евентуални здравословни предизвикателства, които може да срещнете на своята фитнес пътека.

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре