Добавки за щитовидна жлеза – за какво да внимаваме

Проблемите със щитовидната жлеза са особено сериозни и не бива да се предприема самолечение при наличие на съответни симптоми. Много производители на хранителни добавки обаче поставят етикети, които могат да подведат купувачите.

Каква е ролята на минерала цинк в човешкия организъм

Не сме свикнали да разглеждаме минерала цинк като самостоятелен продукт. Много често той е представен като част от състава на мултивитамини или познати синергични блендове като ZMA (цинк, витамин B6 и магнезий) или друга популярна конфигурация – калций, магнезий и цинк.

Хром – действие, значение, храни, дозировка

Хромът е микроелемент, който се намира в естествено състояние в много храни, а и в някои части на човешкото тяло. Има две разпространени форми, като тривалентната е всъщност тази, която е позната на човека и се използва и за направата на хранителни добавки с хром.

Хранителни добавки за мъже – най-важното, което да знаем

Хранителните добавки не крият решение за всеки проблем, но носят особено полезно действие, когато се използват по правилния начин и в подходящите ситуации. Как да преценим дали имаме нужда от хранителна добавка? Кои са съставките, от които мъжете могат да имат повишена нужда и какво е специфичното полезно действие, което те показват?

Кои са телешките аминокиселини и за какво се използват

Аминокиселините са едни от най-търсените хранителни добавки във фитнес света. Това доведе до многообразие от предложения на пазара, всяко от които обещава завидни резултати и изпълнение на конкретни фитнес цели.

Какво е ресвератрол и за какво се използва

Чували ли сте за полифеноли? Това са характерни растителни съставки, които се смята, че действат като антиоксиданти – компоненти, насочващи се към елиминиране на вредните последици от оксидативния стрес.

Що е то предтренировъчни хранителни добавки и имаме ли нужда от тях

Времето преди тренировка е особено ключов момент, в който имаме възможност да се подготвим и психически и физически за предстоящото физическо натоварване. Можем да го използваме като слот, в който да допринесем за представянето ни по време на тренировката или пък да пропуснем възможността да се възползваме от него.

Категорията „Хранителни добавки“ във фитнес блога FitnesBlog.eu предоставя полезна информация и насоки за използването на различни хранителни добавки, които могат да подобрят физическата форма, спортните постижения и общото благосъстояние на хората, занимаващи се със спорт и фитнес.

В тази категория ще намерите обективни и научно обосновани ревюта за различни видове хранителни добавки, включително протеинови прахове, креатин, BCAA (разклонени аминокиселини), мултивитамини, рибено масло и други.

FitnesBlog.eu разяснява предимствата и недостатъците на всяка добавка, предоставя съвети за правилното приложение, дозиране и съчетаване с диетата и тренировъчната програма.

Отговорността на блога е да информира читателите за потенциалните ползи и рискове, свързани с хранителните добавки, като подчертава необходимостта от консултация със здравен специалист преди започване на нов режим на хранене.

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре