Завист във фитнеса – как да се справим

Как да се справим със завистта във фитнеса

За някои от вас днешната статия ще се стори доста суеверна, а и донякъде странна. За някои, обаче това ще е тема-спасение, която ще преобърне представите им за адекватни тренировки и полагане на достатъчно адекватен труд във фитнеса, който рано или късно да се отблагодари.

Резултатите са пряко зависими от това, което правите на уредите в залата, а работата, която вършите, както и работоспособността зависят директно от нивото на съсредоточаване, когато тренирате.

Т.е. от предното изречение съвсем спокойно можете да разбирате, че трябва да сте напълно фокусирани върху дейността, която извършвате сред уредите в залата.

Ето защо повечето хора се затрудняват да тренират пълноценно, когато са в залата. Такива хора най-често избират алтернативните методи за тренировка – тренировъчна площадка на открито или домашни уреди и тренировки в домашни условия.

Причината в най-честия случай се крие в това, че притеснението надделява и всеки започва да се чуди дали останалите го гледат докато изпълнява различните си упражнения от тренировъчната програма, която е избрал.

Скоро идва и параноята от това дали някой не се присмива на малкото повторения, на леките тежести или пък на начина на изпълнение.

Тази параноя най-често кара клиентите на онлайн магазина, с които сме работили, да избират по-големи килограми от онези, с които могат да работят, както и да правят повторения буквално до отказ на тялото.

Дроп серии с максимум за тялото килограми не е никак добра идея, защото това може да ви лиши от фитнес за доста дълго време само заради едната параноя.

Ето защо притеснението в залата се явява като един доста сериозен проблем, който трябва да бъде решен колкото се може по-рано след появата му.

Това може да спаси здравословното ви състояние или пък да удвои или утрои резултатите ви, когато се абстрахирате от присъствието на останалите и изпълнявате всичко максимално стриктно.

Параноята и притеснението, обаче са може би най-малкия проблем на хората, които са вече напреднали достатъчно в залата. Тях по-скоро ги мъчи нещо доста по-сериозно и това е т.нар. „завист“ във фитнеса.

Ето къде тази тема става суеверна, както ти я описахме още в първите редове. Тук е моментът, в който тази тема придобива своя все по-ясен фокус и ти можеш да извлечеш максимума от четенето ѝ. Готов ли си, драги читателю?

Има ли завист във фитнеса или това е просто мит

Да. Това е възможно най-краткият отговор на този въпрос, намиращ се в подзаглавието. На практика, повечето посетители на фитнес залите днес все пак си остават мъжете, а те както всички знаем, са си състезателна порода.

Всеки мъж, малко или много, носи в себе си онази чисто състезателна злоба (позната още като „спортна злоба“), която не му дава възможност да приеме, че може да има някой, който да е с по-широк и плътен гръб от неговия.

Естествено, размерът на бицепса винаги е бил от значение, така че, ако ти си с доста голям бицепс, или пък дамите, които четат, имат добре оформено дупе – внимавайте!

Не е задължително да ви мислят възможно най-лошото във фитнеса, а просто да имат елементарна завист, която на подсъзнателно ниво да ви превръщат във враг.

Нека не забравяме, че сме бозайници, а те имат склонността понякога да показват животинското в себе си.

Работа на всеки поотделно е да се придържа към елементарен етикет на поведение в залата и да се държи колкото се може по-обрано.

Разбира се, преченето на нормалното използване на уредите от останалите е напълно забранено, така че не си позволявай ти да го правиш.

Всеки заплаща своето посещение и има правото да използва уредите също толкова, колкото и ти. Вече почти във всеки фитнес има основни правила, които са описани на видни в помещението места, за да може всеки да се запознае с тях и да се придържа към тяхното изпълнение.

Как да се справим с уроките в залата

Ако ти си прекалено напреднал атлет в залата, правиш всички упражнения със стриктно спазване на тяхната амплитуда и се стремиш да бъдеш за пример на останалите, то ти със сигурност си си навлякъл „омразата“ на няколко човека, които също искат да са в твоята позиция и на твоето ниво.

Ние от FitnesBlog.eu държим да ти кажем, че това трябва задължително да те мотивира!

Всички останали чувства трябва да бъдат притъпени в теб и да продължаваш да ходиш с все същото желание в залата и да ковеш успеха си с цената на кръв, под и сълзи.

Клишетата са необходими, за да ти покажат, че ситуации като тази са напълно нормални и не си първия или първата, който/която си навлича завистта на останалите в залата.

Заповядай в стаята със знания на FitnesBlog, за да учиш нови и нови полезни неща за хранителните добавки, уредите, аксесоарите и залата. Разбира се, ние се стремим да хвърлим поглед и към това как да живееш добре и извън пределите на фитнеса.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре