Аргинин – всичко което трябва да знаете

Аргинин

Аминокиселините са основните градивни елементи на тялото и участват в почти всички жизнени функции.

В тялото се срещат 20 от 500 познати аминокиселини, 11 от които тялото може да си произвежда само. Те са наричани заменими, а останалите 9, които си набавяме чрез храната, се наричат незаменими.

Няколко от тях обаче, сред които е нашият главен герой аргининът, са условно незаменими. Това означава, че в нормално състояние организмътда ги произвежда сам, но в състояние на стрес или при тренировки се налага да я осигурявате от външни източници.

Кога е нужно да приемате аргинин

Спортистите и фитнес ентусиастите спадат към групата с повишени нужди от аминокиселини, която включва и децата и подрастващите.

Аминокиселините представляват повече от половината изгубени вещества по време на тренировка.

За да си осигурите оптимално здраве и представяне в залата можете да потърсите добавки с аргинин на изгодни цени в Workout.bg.

Фитнес маниаците

Дори фитнес залата да не е втори дом за вас, а да тренирате умерено, тялото ви ще изчерпва запасите си от аминокиселини и без необходимите добавки здравето ви ще страда.

Освен това, аргининът ще ви доведе до мечтаните резултати много по-бързо, тъй като той участва в образуването на креатин и протеини. С приема му можете дори да намалите количеството протеинови добавки и пак ще покачвате мускулна маса с бързи темпове.

Той е ефективен и при отслабване, тъй като ускорява превръщането на мазнините в енергия.

Ако се припознавате в това подзаглавие, в Workout.bg сте на правилното място – тук ще намерите добавки, съдържащи всички важни аминокиселини за да бъде тялото ви машина.

При риск от диабет тип 2

Аргининът се използва при лечението на диабет тип 2, тъй като увеличава производството на инсулин и повишава инсулиновата чувствителност. Причината за диабета е именно резистентността към инсулин, но с приема на добавки можете значително да намалите риска от това заболяване.

За сърдечно здраве

Тази аминокиселина е най-известна със способността си да подобрява кръвообращението и да разширява кръвоносните съдове. Това цялостно подобрява сърдечната дейност и има много допълнителни предимства като увеличаване на сексуалната издръжливост и потентност.

Освен това аргининът засилва производството на азотен оксид, който доставя повече кислород в мускулите и ускорява тяхната регенерация и изграждането на нова мускулна тъкан.

Липса на тонус

Постоянно чувство за отпадналост и умора могат да означават именно липсата на достатъчни количества аргинин. В съчетание с аминокиселината лизин, той може да подобри общия тонус и да повиши енергийните нива, като премахне стреса, психическата умора и тревожността.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре