4 хранителни добавки за здраве, които работят

Кои хранителни добавки работят

Силата на хранителните добавки не бива да се подценява. Много често те се явяват добро превантивно средство за профилактика, което при всички положения е предпочитаният вариант – без да е необходимо да се стига до разболяване. Кои хранителни добавки за здраве са от особено значение за спортистите и съответно биха им донесли големи ползи?

Тук разглеждаме 4 топ хранителни добавки, предлагащи грижа в конкретно здравно направление, важно за поддържане на формата при интензивно активните хора.

Хранителни добавки за имунитет или как да не пропускаме тренировка

Изключително неприятно е най-после да си достигнал до темпа на тренировки, който винаги си искал да постигнеш, да се чувстваш във върхова форма и… някой вирус да те повали за следващите 2 седмици.

Всеки истински мотивиран фитнесджия знае, че постоянството е от особено значение за постигането на резултати.

За да бъдем винаги във форма и да избягваме приковаването на легло от болестотворни патогени, е добре да изберем хранителни добавки за здраве, които ще се грижат пряко за поддържането на добрия имунитет.

Тук няма как да не споменем добрия стар витамин C, който освен грижа за имунната система предлага и благотворно влияние за изграждането на мускули, поради участието му в производството на протеин.

Хранителни добавки за здрави кости и стави

Обичате интензивните кардио тренировки и не си правите почивки, докато не достигнете до заветната цел?

Не е необходимо да се притеснявате за състоянието на своите стави, дори ежедневно да набивате десетки километри на пътеката за бягане, ако се грижите за тяхното здраве чрез правилните хранителни добавки.

Обикновено съставките са ефективни и за поддържане здравето на костите и зъбите.

В тази група може да включим съставки като колаген, хиалуронова киселина, глюкозамин и др. подобни.

Хранителни добавки за здраве, грижещи се за енергийния запас на тялото

За да бъдат тренировките ви истински ефективни, е необходимо тялото ви да разполага с достатъчно енергия за целта.

Тук главна роля заемат растителни съставки като екстракт от Ашваганда, женшен, гуарана, розмарин, витамини като витамин D, витамини от група B, минерали като желязо и магнезий, креатин, L-теанин и други.

Хранителни добавки за поддържане на когнитивните функции

Към когнитивността включваме паметта, концентрацията, бистротата на ума, остротата на мисълта и най-общо казано мозъчното здраве.

Хранителните добавки, грижещи се за тези аспекти от здравето помагат на спортиста да бъде винаги мотивиран и достатъчно концентриран, така че предстоящата тренировка да не бъде емоционално тегло, а да донесе истински физически и психически заряд на тялото и ума.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре