Билки – работят ли те ефективно във фитнес залата

Фитнес билки

През последните две десетилетия продажбата на билкови хранителни добавки достигна пикови нива. И спортният бранш всъщност има голяма „вина“ за това.

Билките се използват от край време и употребата им е започнала не като алтернатива, а като основа на конвенционалната медицина.

В съвремието ни сме склонни да ги свързваме с народната и алтернативната медицина, но тяхното приложение никак не се ограничава до там.

Всъщност, билковите екстракти заемат стабилно място в индустрията със спортни хранителни добавки и причината за това е полезността, която тези специфични растения предлагат.

Какво е значението на билките за активния човек

Нека още в самото начало да уточним. Не съществува билка, която може да премахне 30 кг от теглото ви, без вие да вложите усилия в това.

Когато говорим за билкови хранителни добавки за подобряване на спортните резултати, действието на суплементите е допълващо действието на пълноценното и здравословно меню и добрият тренировъчен план. Именно тази идея стои в основата на всяка хранителна добавка, независимо дали е билкова или не.

От друга страна билките притежават биологични елементи, които са показали и продължават да показват действието си за човешкото здраве, физика и психика. Неслучайно продължаваме да ги използваме и то още по-често и с по-голяма информираност отпреди.

Правилните билки със сигурност могат да подействат положително върху благосъстоянието на организма и следващите примери го доказват.

Билки за истински спортен подем

Не всеки ден влизаме във фитнеса с енергичност и топ мотивация. В някои дни имаме нужда от стимулиране на въодушевлението за покоряване на света.

Хубавата новина е, че има как това да се постигне с безвреден билков продукт, като на върха на класацията тук се нареждат билки като ашваганда и родиола.

Ашвагандата се използва като афродизиак, билка против стареене, за премахване на стреса, подобряване на психомоторните умения и времето за реакция. Поради свойствата ѝ да подобрява жизнеността, енергията и издръжливостта се счита, че може да подобри представянето по време на физическа тренировка.

Копривата е друг често използван от атлетите билков екстракт. Тя предлага противовъзпалително действие, особено благоприятно за успокояване на болезнеността в мускулите след тренировка и спомага за профилактика на натоварените стави. Освен това се използва и в грижа за здравето на пикочно-половата система.

Андрографис, ашваганда, астрагалус, босвелия, ехинацея, сминдух, епимедиум, гинко билоба, левзея, мака, бял трън, мента, коприва, женшен, трибулус терестис (бабини зъби), розмарин, пау д‘арко са само част от обичайните заподозрени билки в спортни добавки.

Те заемат или основно място в тяхното съдържание или допълват съвършено постигнатата синергия от съставки.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре