Хранителни добавки за мъже – най-важното, което да знаем

Хранителни добавки за мъже

Хранителните добавки не крият решение за всеки проблем, но носят особено полезно действие, когато се използват по правилния начин и в подходящите ситуации. Как да преценим дали имаме нужда от хранителна добавка? Кои са съставките, от които мъжете могат да имат повишена нужда и какво е специфичното полезно действие, което те показват?

Без повече бавене, каним ви да почерпите полезна информация от този мини наръчник, която да ви помогне при предстоящия избор на хранителни добавки за мъже.

Кои са най-подходящите и търсени хранителни добавки за мъже

Когато говорим за фитнес суплементи, най-често именно мъжете се интересуват от такива. Основната идея, която стои зад търсенето е подобряването на производителността в рамките на физическата активност по време на тренировки и съответно повишаване на ефекта от тях.

За капацитета на мъжката физика основно имат значение съставки като витамин D, витамини от група B, магнезий, цинк и бор. Като витамини за мъже са известни още комплексни формули, съдържащи предпочитани количества от витамин A, витамин C и витамин E, които имат ключово значение за протичането на основни жизнени процеси в организма.

Немалък е делът на растителните екстракти, които се използват за поддържане на мъжкото здраве и добра форма. Тук включваме растителни суровини като епимедиум, бабини зъби (трибулус терестрис), екстракт от сау палмето, куркума.

Омега 3 и рибно масло са също особено популярни съставки в хранителните добавки за мъже. EPA и DHA предлагат редица полезности, сред които грижа за здравето на сърцето, борба с дългосрочни възпаления, принос във възстановителния процес след тежко натоварване.

Креатинът е може би най-търсената хранителна добавка за мъже, тъй като тя се насочва към насърчаване на мускулния растеж и поддържане на здрава мускулатура.

Тук забележимо място заемат още добавките, които насърчават производството на тестостерон по естествен път и помагат за повишаване на нивата му при хора с установено ниски нива.

Важно допълнение при избора на хранителни добавки за мъже

Ако сте от хората, които винаги четат стриктно всяка инструкция, оставена в листовката или на етика, то най-вероятно ви е познат надписът „Хранителната добавка не е заместител на здравословното хранене“. Това е основно принципно правило, което трябва да спазваме тук – не може да заместим истинската храна с добавки.

Освен това добавките не са панацея, а трябва да се приемат, когато е установено, че организмът ви има нужда от конкретните съставки, които не можете или не е уместно да си набавите чрез храната. Другата основна причина за избора на хранителни добавки е при повишена необходимост поради интензивна физическа активност.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре