Що е то предтренировъчни хранителни добавки и имаме ли нужда от тях

Предтренировъчни хранителни добавки

Времето преди тренировка е особено ключов момент, в който имаме възможност да се подготвим и психически и физически за предстоящото физическо натоварване.

Можем да го използваме като слот, в който да допринесем за представянето ни по време на тренировката или пък да пропуснем възможността да се възползваме от него.

Какво всъщност стои зад специфичното наименование, какви съставки обикновено влизат в състава на този тип суплементи и имаме ли нужда от такива? С удоволствие ви отговаряме тук.

Какво представляват предтренировъчните хранителни добавки

Това може би малко странно за българския език наименование идва от английското Pre workout. То сочи на времето, в което се използват самите хранителни добавки, а именно непосредствено преди тренировка. В класическия случай най-подходящото време е час преди да стъпим в залата.

Какво представляват Pre workout добавките? Това са суплементи, които съдържат съставки, които обичайно се насочват към снабдяване на тялото с необходимия запас за провеждане на истински ефективна тренировка.

Тук говорим за съставки даващи повече енергия, повече мотивация, повече сила, повече издръжливост и повече ментален устрем.

Съществуват най-различни формули, които таргетират и редица други важни за провеждането на тренировките качества на физиката.

Немалка част от тях действат благоприятно и за процеса на възстановяване след приключване на тренировката.

Друг основен таргет на голям дял от този тип добавки е стимулирането на мускулния растеж и цялостното подпомагане на физиката за изцеждане на максимума от предстоящата тренировка.

Със сигурност тук ще срещнете обещания като достигане на максималния предел на физическите ви способности и преминаване отвъд очакваните резултати.

Една от най-популярните разновидности на предтренировъчни продукти е т. нар. азотен бустер.

Те се славят с мощно изстрелване на тренировките чрез снабдяване на тялото с необходимото за изпълнението на повече повторения – повишаване нивата на азотния оксид.

Това става благодарение на улесняването циркулацията на кръвния поток чрез разширяване на вените и артериите.

Кои съставки показват идеално действие като предтренировъчни добавки

Обичайните заподозрени, както обичаме да ги наричаме ние, тук са някои бързодействащи аминокиселинни форми, както и действащи на централната нервна система растителни екстракти. Разклонените аминокиселини (BCAA) са основни любимци, а особено енергизиращи свойства показват съставки като таурин и кофеин.

Витамини от група B като витамин B1, B2, B5 и B6 имат важна роля в производството на енергия. Популярни съставки в азотните бустери са аргинин, цитрулин, бета аланин, тирозин и глутатион.

Имам ли нужда от pre workout стимулация

Основна полза изпитват хората, които са с понижени енергийни нива и ниска мотивация. Хардкор азотните добавки се предпочитат от хората, които са решени на успех на всяка цена.

Следва да внимавате, когато избирате такива, макар и те да се считат за безопасни. Нашият съвет е мярката.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре