Кои са телешките аминокиселини и за какво се използват

Телешки аминокиселини

Аминокиселините са едни от най-търсените хранителни добавки във фитнес света. Това доведе до многообразие от предложения на пазара, всяко от които обещава завидни резултати и изпълнение на конкретни фитнес цели.

Сред тях се отличават продуктите с телешки аминокиселини, които са предмет на днешната ни публикация.

Кои аминокиселини са продукт на телешкия протеин, какви са техните особености и какво ги отличава сред останалите аминокиселини? Тук сме събрали накратко най-съществената информация по тези въпроси.

Кои са телешките аминокиселини

На първо място, добре е да уточним, че продуктите, които предлагат пълен аминокиселинен профил от деветте незаменими аминокиселини можем да назовем като пълноценни протеини. Телешкото месо е пълноценен протеин и носи на организма всички онези аминокиселини, които той не може да си набави по друг начин, освен чрез външен източник.

Освен 9-те есенциални аминокиселини обаче в аминокиселинния профил на телешкото месо влизат и други представители.

Телешкото месо е отличен източник на глутаминова киселина (глутамат), аспарагинова киселина, лизин, левцин, цистеин, аргинин, глицин и фенилаланин.

В зависимост от първичната суровина, обичайно те са с най-наситено съдържание. Хистидин, изолевцин, метионин, пролин, серин, треонин и триптофан също са добре представени в хранителния профил на телешкия протеин.

Най-добрият източник на съставката са хранителните добавки с изолирани от телешко месо аминокиселини. Те обичайно се продават под формата на капсули или таблетки. Телешкият протеин също е източник на телешки аминокиселини.

Предпочитат се висококачествените изолирани форми, тъй като те се абсорбират бързо от тялото и на практика не изискват допълнително смилане, както би било при приема на протеинова хранителна добавка.

Какви ползи носи приемът на телешки аминокиселини

Една от основните причини, поради които се приемат телешки аминокиселини е убедителността на добавките. Те предоставят всички полезни свойства на аминокиселините, без да носят евентуалните минуси от употребата на големи количества говеждо месо.

Добавките с телешки аминокиселини се смилат много лесно от организма, тъй като не съдържат мазнини, холестерол или въглехидрати, както е при чистото телешко месо. Телешките аминокиселини насърчават анаболния отговор на тялото при тренировка и подпомагат мускулното развитие.

Освен, че консумацията им води до насърчаване на мускулния растеж, те имат и своята роля в подпомагане възстановяването на мускулите след тренировка. Също така добавките с аминокиселини от говеждо допринасят за постигането на добри нива на колаген в тялото. Те са и особено подходящи за хората, които спазват кето или палео диета.

Всичко това направи телешките аминокиселини една от най-търсените добавки в бодибилдинг средите. Няма друг протеинов продукт, който да е по-предпочитан за изграждане и укрепване на мускулите. Затова може да им се доверите и вие.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре