Какви резултати може да очакваме от употребата на термо колани

Термо колани за отслабване

Мазнините по корема са един от най-упоритите проблеми, с които дори и физически активните хора се сблъскват. Затова и рекламите на термо колани са толкова разпространени. Това са фитнес аксесоари, които таргетират специално тази така упорита зона и подпомагат премахването на излишните сантиметри от обиколката на талията.

Доколко ефективни са те и можем ли да се доверим на всички обещания по телевизията? Продължете да четете, ако считате, че опитът на дългогодишни любители на фитнеса в тази насока би ви бил от полза.

Как действат термо коланите

Обикновено те са изработени от неопрен – материал, който допринася за затоплянето на съответната зона. Защо се набляга именно на повишаването на температурата на тялото в областта?

Словосъчетанието „горене на мазнини“ не идва от небитието. То е асоциация за протичането на т. нар. термогенеза – процесът, при който въз основа на повишената температура тялото започва буквално да изгаря мазнините, използвайки ги като източник на енергия. Затова при този тип колани затоплянето е търсен и положителен ефект, който допринася за протичането на този процес.

Какви са предимствата на термо коланите

Сбогуване с излишните мазнини около корема, паласките и увисналото коремче – това не е всичко, което този ефективен фитнес аксесоар може да ви предложи.

Освен този ефект термо коланите помагат за детоксикацията на организма чрез стимулиране на потенето и предоставят известна поддръжка в лумбалната област по време на тренировка. А всичко това са само допълнителните екстри.

С промяната във визията получавате и ново самочувствие, а натрупаната увереност ще ви помогне да се чувствате удобно във всяка една ситуация.

Достатъчно ли е да носим термо колан, за да отслабнем

Постоянното носене на сауна или термо колан през деня може да предизвика потене, но едва ли ще доведе до отслабване в желаната зона. Предназначението на този специфичен фитнес аксесоар е в рамките на физическо движение, т. е. коланите се носят и съответно носенето им поражда ефект, когато ги използваме в рамките на нашите тренировки.

Мазнините по корема не са били натрупани за ден, нито за месец, нито за година. Съвсем обяснимо е освобождаването от тях да отнеме повече време, затова постоянството е ключово качество, което трябва да възпитавате тук.

Естествено, значение има и хранителният режим. Не е необходимо да гладувате и да изпитвате неимоверни лишения, но важното е да наблягате на здравословното хранене в контролирани количества.

В заключение, комбинацията от движение, правилно хранене и помощта от термо колана ще доведат до така мечтаните резултати на плоско коремче и строен силует.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре