Уреди за коремни мускули, с които да влезем във форма у дома

Уреди за коремни мускули

Хората с плосък корем имат особено стройна и тонизирана фигура. От дълго време се борите с излишните мазнини по корема и вече сте заключили, че може би всичко е въпрос на ген? Не се оставяйте на разочарованието, защото плоското коремче може да се покаже дори и в домашни условия.

Необходими са мотивация, постоянство и подходящият домашен фитнес уред. И не, не са нужни особени инвестиции за целта и следващите уреди, чиято полезност ще разгледаме го доказват.

Кои са най-достъпните и ефективни уреди за коремни мускули

В домашни условия се използват основно два типа уреди за трениране на коремните мускули –колело за коремни мускули и уред за коремни преси. Всеки един от тях предлага сравнително различно натоварване и е подходящ за хора с различна фитнес подготовка.

За кого е подходящ уредът за коремни преси

Коремните преси носят славата на едно от най-ефективните упражнения за стягане на коремните мускули. Много хора обаче не могат да ги изпълняват правилно сами в домашни условия, което води до липсата на така очакваните резултати. А освен това може да доведе освен до дискомфорт още и до травми.

Ако сте начинаещ и ви е трудно да се справите с изпълнението на това така важно за коремните мускули упражнение, уредът за коремни преси е вашето решение. Това са онези уреди за коремни мускули, които представляват своеобразна рамка, която улеснява изпълнението на упражнението. Чрез използването им тялото ви винаги ще бъде в правилна позиция докато правите многократните повторения.

Този тип уреди намаляват риска от травми и подобряват удобството по време на изпълнение на упражненията. Подобряват циркулацията на кръвта и помагат за премахване на мазнините. Могат да се използват за изпълнение на няколко различни упражнения, трениращи корема.

Те са подходящи дори и за хора с проблеми с кръста и гърба. Подходящи са за първите ви стъпки в натоварването на мускулатурата на корема.

В кои случаи е по-добре да изберем колело за коремни мускули

Т. нар. ab roller, колело за коремни мускули или още ролка за корем е подходящ за по-напреднали играчи. Тук се тренират повече отделни мускули и се постига по-стабилна тренировка. Те тренират не само коремната мускулатура, но и цялостната сила и издръжливост на тялото. Сочи се, че са по-ефективни дори и от планка, който е един от царете на упражненията за стягане на корема и изграждане централната сила на тялото.

Освен това използването на такива уреди за коремни мускули тренира още ловкостта и равновесието. Изискват доста по-голяма сила за изпълнение на упражненията и съответно водят до по-бързи и видими резултати. Ако искате да изваете съвършено коремните мускули в домашни условия и имате необходимата физическа готовност, то това е уредът за вас.

Който и уред да изберете, прогресът тук има ключово значение, затова увеличавайте натоварването след определени периоди, защото само така ще може да постигнете желаната ефективност.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре