Два важни съвета в подбора на спортни дамски тениски

Спортни дамски тениски

Понякога затруднението ни в залата е предизвикано от неща, за които дори и не подозираме. Но ще се учудите колко много хора всъщност се демотивират от продължаването на тренировката, без да знаят, че основното им неудобство идва от… дрехите, които носят.

Сигурно ви звучи преувеличено, но повярвайте ни, били сме там – в разгара на поредния километър на пътеката, в който нещо продължава да ти отнема вниманието и да понижава мотивацията ти. И това нещо е неподходящото спортно облекло. Затова тук ви даваме няколко полезни съвета какво да търсите при избор на спортна дамска тениска, за да избегнете демотивацията от нещо толкова семпло, но толкова важно по време на спортуване.

Винаги избирайте спортни дамски тениски по мярка

Няма значение дали в ежедневието обичате да се носите с по-тесни или по-широки дрехи. В залата значение има пълната свобода на движение и пълната безопасност при извършване на различните физически дейности. Затова трябва да се съобразите и с вида тренировка, която изпълнявате.

Може би все още сте далеч от мечтаното лятно тяло и искате да скриете състоянието му в прогрес под широки дрехи, но при изпълнението на някои упражнения това крие определени рискове. Висящият плат може да се защипе за уреда който използвате и да доведе до неприятни последствия.

Прекалено широките дрехи невинаги са и най-прикриващите. Така например прекалено широките къси панталони могат да са много по-разкриващи при определени движения, при които по-прилепналите панталонки биха останали на място.

Потърсете водопропускливи дишащи дамски тениски

Тези фактори са особено важни за комфорта ви по време на тренировка. Когато тренираме е съвсем естествено (и целено в някои случаи) тялото ни да се загрява и да генерира изпотяване. Когато тениската е от такава материя, която не диша добре, рискувате да се демотивирате поради прекомерното загряване и чувството за задушаване. Именно за тази ситуация загатнахме в странното въведение на публикацията по-горе.

Изкуствените материи са по-подходящи за интензивни тренировки, тъй като не задържат влагата така, както естественият памук би го направил. Въпреки това памучните материи се предпочитат дори и във фитнеса от някои хора, които залагат на традиционното. Ние ще ви посъветваме да изпробвате и двата варианта и да прецените кой е най-добрият във вашия случай.

Имайте предвид, че повечето спортни брандове предлагат и двата варианта, тъй като носят предимства в различни ситуации и според различните нужди. Така например, ако обичате да се носите по-спортно в ежедневието, памучната тениска е идеалният вариант.

Следвайте тези два съвета при подбора на дамски тениски и със сигурност ще започнете да усещате повече удобство по време на тренировка. И успех в постигането на спортните ви цели!

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре