Тренировъчни облекла – как да изберем подходящите дрехи за тренировка

Фитнес облекла и екипи

Дрехите, в които спортуваме имат своето особено важно значение за комфорта и концентрацията по време на тренировката. Ако те не предоставят на тялото ни онова, от което то има нужда по време на усилената физическа активност, то те могат да се превърнат от перфектното спортно допълнение в ненужна спънка.

За да не се стига до там, тук ви предлагаме прилагането на няколко съвета, дадени от специалисти в областта.

Материята на тренировъчното облекло

Независимо дали става въпрос за спортна тениска, спортен клин, къси панталони, анцуг, спортен сутиен и т. н. материята има особено значение при търсенето на подходящото тренировъчно облекло.

И основно свойство на материята, което трябва да ни служи за отправна точка тук е водопропускливостта ѝ.

Истинската тренировка винаги предизвиква потене.

Материите, които спомагат за отвеждането на влагата по-бързо навън, далеч от тялото са всъщност изкуствените материи. Затова и повечето типично спортни облекла са изработени от изкуствени материали.

Естествените материи като памукът например, абсорбират водата и я задържат за повече време.

Те са по-подходящи за не толкова интензивни тренировки, както и за любителско спортуване в парка и на стадиона с приятели.

По време на истински тежки тренировки памучният материал ще се чувства тежък, именно поради задържането на влага.

Избягвайте материите, които не дишат изобщо – такива на основата на гума или пластмаса, които не позволяват на потта да се изпари и поддържат телесната температура висока.

Такъв тип материи (като например сауна костюмът) трябва да се използват само за кратко време през тренировката за съответната цел (отслабване, в случая със сауна костюма).

Удобство при избора на тренировъчни облекла

Преди всичко се погрижете за комфорта и безопасността си.

Така например, ако предпочитате да носите широки дълги тениски, помислете дали платът в повече няма да ограничи движението ви, докато тренирате на велоергометъра например.

Наблягайте на дрехи, които са ви наистина по мярка и ви осигуряват необходимата свобода на движение, но едновременно с това са подходящи за съответния вид тренировка.

Тренировъчни облекла за повишаване на увереността в залата

Следвайки полезните съвети, не забравяйте да се забавлявате. Изберете тренировъчното облекло, което ви мотивира и внася доза разчупеност в ежедневните ви тренировки.

Може дори да потърсите тренировъчни облекла на любимите ви спортисти, от които да черпите вдъхновение при всеки поглед в огледалото в залата.

Изберете спортни дрехи, които ви карат да се чувствате добре в кожата си и ви помагат да продължите напред, дори и тренировката да е изключително изтощителна.

Независимо дали става въпрос за фитнес облекло за жени или фитнес дрехи за мъже, крайната визия също е от значение – използвайте я като средство за повдигане на увереността и пръв помощник на мотивацията.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре