Най-добрите фитнес съставки, които помагат за изгаряне на мазнини

Най-добрите съставки във фитнес добавките

Когато заговорим за изгаряне на мазнини най-често се сещаме за хора с наднормено тегло, които страдат от затлъстяване. Високият индекс на мазнините в тялото обаче не е проблем само на хората, които са по-тежки на килограми.

Дори и хората, които посещават фитнеса редовно могат да се борят дълго време с мастните натрупвания под кожата, които са били формирани в течение на години.

Независимо дали страдате от наднормено тегло или ви остава 1 кг до заветната цел, има няколко съставки в спортния свят, които са показали нееднократно своето действие за ефективно изгаряне на мазнините.

Тях ще срещате в много популярни фетбърнъри.

L-карнитин или как да превърнем мазнината в енергия

Ако посещавате фитнеса от не особено скоро, няма как да не сте чували за L-карнитин.

Той се използва в много предтренировъчни хранителни добавки, защото действието му е свързано именно с използване на мастните депа като източник на енергия.

Това е аминокиселина, която се произвежда естествено в човешкия организъм. Тя помага на тялото да разгради (окисли) мазнините, превръщайки ги в мастни киселини, които впоследствие да бъдат пренесени до митохондриите на клетките.

След транспортирането им до енергийните централи на клетката, мастните киселини се използват като енергийно гориво.

Получава се двоен ефект – освобождаване от мазнините и снабдяване с енергия за тренировката.

Кофеин – обичайният заподозрян в добавките за изгаряне на мазнини

Тук може да включим както таблетките с кафе, така и спортните добавки с безводен кофеин, екстрактите от гуарана, зелено кафе и други подобни.

Съставката е позната от край време като стимулант на нервната система, който освен всичко останало увеличава енергията, притъпява апетита и има диуретично действие.

Кофеинът ви помага да сте енергични през целия ден, така че да се справите по-лесно с калорийния дефицит и помага за предотвратяване преяждането и задържането на излишни течности.

Екстракт от Йохимбе за растително премахване на мазнините

Йохимбинът е съставка, която може да бъде открита в кората на едноименното африканско вечнозелено дърво.

Използван е като афродизиак и народен лек за еректилна дисфункция, но най-популярен е с приложението му за целите на отслабването.

CLA – изгаряне на мазнини с помощта на мастна киселина

Конюгираната линолова киселина (CLA) е натурална мастна киселина, която доказано ускорява загубата на мазнините в тялото чрез стимулиране на естествения процес на тяхното разграждане от организма. Използва се за намаляване на мазнините без това да навреди на мускулната маса.

Счита се, че съставката може да допринесе за запазване на чувството на ситост след хапване и да помогне на организма като антиоксидант.

Това намалява и нивата на лошия холестерол в кръвта.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре