Популярните 5 фитнес спортни добавки, които цял свят купува

Най-популярните спортни добавки за фитнес

Тепърва навлизате в активния начин на живот, но ви се иска да превърнете час по-скоро фитнеса в своя втори дом?

Мотивацията е от ключово значение за тази цел, затова започнете веднага, щом усетите порива на вълнението от мисълта за промяна на начина на живот в тази положителна насока. Като новак във фитнеса, най-вероятно ви е интересно как го правят опитните.

Сигурно сте и забелязали в залата да се подхвърлят разни шейкъри и добавки, които привличат вашето любопитство и се чудите „Какво ли има вътре“.

Е, в следващите редове разказваме за 5 популярни спортни добавки, на които активните атлети и любители на спорта от цял свят разчитат.

Креатин – царят на спортните добавки за увеличаване на мускулната маса

Креатинът и по-специално креатин монохидратът е вероятно най-популярната въобще спортна хранителна добавка, която може да закупите на пазара към момента.

И то за всички времена. Стабилна причина за това са множеството проучвания, които са правени с креатин, които доказват не само неговата безопасност, но и ефикасност на спортното поле.

Креатинът е популярен избор сред хората, които тренират спортове с висок интензитет, при които се изисква експлозивност на движението, както е при футбола, ръгбито, боксът и вдигането на тежести.

Той има ергогенен ефект и оптималната му доза води до увличаване на мускулната маса, мощността и скоростта на мускулите.

Спортни добавки с протеин – хранителната подкрепа за чиста мускулна маса

Така и така сме заговорили за мускули – важна роля за тяхното изграждане и за запазване на мускулната маса имат именно добавките с протеин.

Най-подходящото време за прием на протеинови хранителни добавки е в т. нар. „анаболен прозорец“ – времето, непосредствено след тренировка.

Тогава протеинът допринася значително за растежа и възстановяването на мускулните влакна.

Спортни хранителни добавки с Омега-3 киселини

Омега-3 мастните киселини са познати в цял свят с особено полезното им действие за човешкото здраве, независимо дали става въпрос за трениращи или не особено активни хора.

Що се отнася до активните спортисти – Омега-3 ускоряват процеса на възстановяване след тренировка, поради противовъзпалителното им действие.

Основните ползи, които предлагат са в областта на сърдечно-съдовото здраве и здравето на мозъка.

Предтренировъчни спортни добавки

Това е цяла група от спортни хранителни добавки, които са специално предназначение за прием преди тренировка.

Тяхната цел е да ви помогнат да използвате пълния капацитет на тялото през време на тренировката, така че да постигнете и максимума, на който тялото е способен.

Те са изключително насочени към подобряване на производителността и усъвършенстване на резултатите.

Хранителни добавки за изчистване на мазнините

Това са спортните добавки, които стимулират отслабването и достигането на желаните килограми.

Техният ефект не е като на умело рекламираните хапчета-чудо, а изисква старание в залата. От там нататък те подобряват резултатите от това старание и ускоряват тяхното постигане.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре