Мъжки тениски за спорт – кратко ръководство на купувача

Мъжки тениски за спорт

Тениската е може би най-универсалната дреха и едва ли има човек, който да няма поне една такава в гардероба си.

Това е идеалната дреха за спорт и затова фитнес маниаците, професионалните спортисти и всеки, който обича да му е удобно, притежава много бройки такива.

Как да изберем най-подходящите спортни мъжки тениски? В днешната публикация даваме няколко съвета, които могат да ви бъдат от полза.

Значението на материята и кройката на мъжките тениски за спорт

Когато чуем спортна тениска веднага се сещаме за удобство. Да, то е едно от задължителните качества, които тениската трябва да притежава и да ни осигурява по време на носене. За удобството се грижат именно материята и кройката на тениската.

Основно 3 са типовете кройки, когато говорим за мъжки тениски. Стандартна кройка или т. нар. regular fit, свободна кройка – loose fit и вталена кройка – slim fit.

Ако трябва да посочим една като най-добрата за спортуване, то класическата кройка може да вземе най-много точки в надпреварата.

Следва да имате предвид обаче, че това до голяма степен зависи от естеството на самите спортни дейности, които ще изпълнявате, по време на носене на тениската.

Така например свободната кройка би била доста подходяща за баскетбол. Вталената кройка пък се предпочита за физически дейности, при които не би било безопасно тениската да виси свободно около тялото, както би било при колоезденето например.

Вталените мъжки тениски се предпочитат и от културисти, бодибилдъри и всички любители на изваяните форми, които са се постарали фигурата им да има релеф, достоен за възхищение. Ако искате да изпъкнете по този начин – slim fit е вашето решение.

Дължината на тениската също има значение за свободата на движение.

Безспорно най-голямо удобство придава памучната материя. Качествените синтетични варианти обаче предлагат също достатъчно мек допир.

Тяхното предимство тук е, че не задържат потта така, както памукът би го направил. Така тениската изсъхва по-бързо, а знаем колко полезно може да бъде това по време на интензивна физическа дейност.

Има ли значение дизайнът на мъжката тениска

Не е задължително да се водите по максимата „По дрехите посрещат, по ума изпращат“, за да ви пука какъв е външният ви вид.

Може да използвате дизайна на тениската, не само за да впечатлите околните, но и най-вече за да създадете удоволствие при всеки поглед в огледалото на самите себе си.

Особено популярни са разчупените тениски с ентусиазиращи или насърчителни надписи, които действат положително на мотивацията.

Имате пълната свобода да изразите себе си чрез облеклото, но преди да изберете тениската по визия ви съветваме да я изберете по функционалност.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре