Цар Клек – как неусетно да се сприятелиш с него

Клекове - Ефикасна и лесна тренировка

Все повече и повече наши клиенти се интересуват от това как да натоварят комплексно цялото тяло. Истината е, че всеки от нас няма кой знае колко време за обстойни и концентрирани само върху една мускулна група тренировки.

Това означава, че той ще се опита да даде всичко от себе си, за да натовари максимум части от тялото си за минимум време.

Разбира се, това означава да се сведе броят упражнения до тотален минимум, за да се щади времето на трениращия, но в същото време прогресът да се осъществява също толкова бързо.

Ако желаете да получите кратки тренировки, но за сметка на това те да са ефективни, трябва да тренирате умно. Това може би се явява едно от най-трудните неща, за които хората откриват някакво решение.

Ти най-вероятно също търсиш варианти как да успееш да направиш своите тренировки максимално полезни и ефективни и ти пречи това, че трудно успяваш да сформираш точна концепция, около която да се ориентираш.

Твоята работа е доста лесна колкото и да не можеш да си представиш, че това изобщо е възможно.

Нашата работа е да ти осигурим знанията и продуктите, които са ти необходими, за да се превърнеш в една по-добра версия на себе си.

Ако ти си преминал през онлайн магазина ни, но първо си поискал да научиш нещо ново, то сега е времето, в което да получиш знанията и след това отново да се върнеш обратно към магазина, в който ще намериш какво ли не.

Разполагаме с всякакви видове хранителни добавки, които ще увеличат обема и плътността на мускулите, ще те направят доста по-гъвкав, ще увеличат възможностите ти за работоспособност както в залата, така и навсякъде другаде.

Ще ти помогнат да редуцираш килограми, а накрая ще те превърнат в твоята мечтана версия – готов ли си за това перфектността да завладее живота ти?

Както и да е, нека се върнем към това какво ще направят клековете, ако ги добавиш към твоята програма и как това ще се отрази на цялостното ти развитие. Искаш ли да получиш възможността да подобриш възможностите си?

Ако отговорът е да, то ние със сигурност можем да ти помогнем и да те накараме да се чувстваш доста по-добре. Хайде сега пристъпи към разучаването на едно от най-базовите и фундаментални упражнения в света на фитнеса – цар Клек.

Защо да правиш клекове и с какво ще ти помогнат те

Клековете са нещо изключително полезно и то поради ред причини. Първата от тях е тази, че те карат да напрягаш много голяма част от тялото си.

В основата на упражнението влизат както основните мускулни групи на краката (четириглав мускул), така и прасците, ако продължиш амплитудата на упражнението с повдигане от областта на глезените като крайната фаза е заставането на пръсти за 1-2 секунди. Така ти даваш възможност за стабилно натоварване на целия крак.

Разбира се, можеш да улесниш процеса на клека по няколко начина като първият от тях е да не се повдигаш на пръсти. Вторият е да клякаш на полу клек.

Това означава да поставиш удобно за сядане място (например пейка), на която да сядаш бавно и постепенно, за да не попада натоварването изцяло върху коленете.

Нараняването на ставите е доста голямо и контузия в коленете е напълно възможна. Тя ще е съпроводена с доста голяма болка и най-вероятно ще те постави в положение на пълна дееспособност, което със сигурност не търсиш в момента.

Работата е в това, че пейката, на която сядаш при всяко повторение на упражнението, ще ти позволи да редуцираш натоварването в краката си и ще ти позволи да се изправяш максимално безвредно и да вдигаш тежестта от по-лесно и високо положение.

Ето как ще спасиш коленете и едновременно с това ще успееш да запазиш ефективността от всяко повторение.

Сега идва ред на най-интересното – десертът на днешния текст, в който ще ти сервираме вкусната разлика между клек със собствено тегло и такъв с щанга под формата на допълнително тегло. Добре дошъл в десерта на текста!

Има ли разлика между клек и клек с щанга

Клекът със собствено тегло е нещо, което много хора практикуват заради ниското ниво на знания, от които се нуждаеш преди да започнеш дадена програма с клекове.

Ако си готов наистина сериозно да стегнеш дупето и бедрата си (а вече имаш решение и за прасците), то клекът със собствено тегло или пък с минимално такова е идеалното решение.

Разбира се, трябва да засегнем и клека с допълнителни тежести (по-тежките такива). Тук говорим за тежести от порядъка да 20-30-килограмови щанги, хванати зад врата.

Знаеше ли, че това е един много ефективен вариант да развиеш горната част на гърба без в този процес да участват десетки уреди и различни комбинации от упражнения?

Истината е, че всеки от нас иска развити, оформени мъжки крака, но малко знаят как да ги развият наистина добре.

Ето защо ние се погрижихме да ти дадем пълната информация за клека такава, каквато трябва да я имаш. Довери ни се и за в бъдеще.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре