С кои уреди да се запознаеш още при първо посещение в залата

Най-добрите фитнес уреди за първо посещение в залата

Все повече хора влизат във фитнес залата и започва една тотална анархия в съзнанието им във връзка с това, което трябва да правят и да не правят. Масово започва буквално едно лутане, което никога не завършва с правилно проведена и цялостно ефективна тренировка, а дори напротив – завършва с тотална липса на мотивация за следващата.

Именно заради това е добре да се стартира с адекватен подбор на упражнения и по-скоро уреди. Това означава да не съобразявате само и единствено тежестите, с които оперирате, но да съобразите и уредите, с които работите.

Важно е от гледна точка на това да можете да действате напълно адекватно и да изпълнявате пълната амплитуда на упражненията и това да помогне за цялостното подобряване не само на мускулния растеж, но да повиши и силата на организма. Ето защо се счита за абсолютна грешка това да се изпълняват много упражнения с кратка почивка между тях (суперсерии).

Добре е в самото начало, когато влизате за първи път във фитнеса, да разполагате с достатъчно идеи за напълно базови упражнения, които да изпълнявате стриктно и смело да трупате сила, която занапред да ви помага и в момента, в който дойдат по-сложните и комплексни манипулации, вие да сте напълно готови.

Силата идва не от повторенията, а от качеството на изпълнение – това е основно правило във фитнеса и е добре да го запомните, за да се развивате достатъчно добре във времето напред. Ти също ли си начинаещ в залата?

В настоящото четиво ще разбереш повече за това с какви уреди и аксесоари да тренираш сега, когато сме сигурни, че ти е най-трудно.

Добре ли е изобщо да се тренира с уреди още в началото

Според повечето експерти, които се занимават с това да изучават всички конкретни реакции на организма преди, по време и след тренировка, са защитници на тезата, че тренировка, пълна с базови упражнения, е много по-ефективна в началото, отколкото когато и да е по пътя на развиващия се фитнес атлет. Ние също сме съгласни, защото сега имаш нужда от сила.

Мускулите идват със силата, а не обратното. Понякога добре оформеният мускул изобщо не е силен, но силният мускул със сигурност е по-добре оформен от началото, така че не се притеснявай – всичко идва с времето си.

В следващата част на четивото, което подготвихме за теб, ще разбереш дали е добра идея да тренираш с ластици и тежести още от първия си ден в залата и какви рискове крие това за теб и твоето бъдещо физическо развитие.

Ластици

Това е един много добър и многофункционален аксесоар, с който ще имаш възможността да подобриш комплексно своя външен вид, а и да уплътниш мускулатурата си. С тях можеш да създадеш съпротивление във всяка част на тялото си, а и да не говорим за това, че с тях можеш да тренираш наистина навсякъде.

Дори площадката около блока, на която има лост за тупане на килими може да се превърне в същинска сцена за извайване на мечтаното тяло. Стига да имаш малко въображение и ластик с достатъчно съпротивление, ти можеш да спестиш пари от абонамент за залата и едновременно с това да не излизаш от форма нито за миг.

Ластиците навлязоха сравнително скоро и бързо завладяха пазара. Разбира се, че можеш да ги намериш и в нашия онлайн магазин, където те се предлагат в различни степени на съпротивление, а цените им са изключително добри.

Не се притеснявай и да ни попиташ за нещо, ако те интересува някакъв факт около самите ластици. За нас ще е истинско удоволствие да ти помогнем така, както заслужаваш да ти бъде оказана подкрепа.

Тежести

Стигнахме и до десерта – това е частта с тежестите. Толкова много неща можеш да развиеш в своята физика само с помощта на няколко диска с достатъчна тежест.

Всичко, което трябва да направиш предварително е да познаваш техниката за изпълнение на упражненията, които включват допълнителни, външни за тялото тежести. Разбира се, можеш да добавяш тежести върху собственото си тегло.

Това ще ти помогне за цялостно развитие и няма да изгубиш тренинг нито за секунда, ако разполагаш с тежести и комплексни упражнения. Не се притеснявай за това, че в началото ще ти е малко по-тежко – това е напълно нормално, защото все още не си свикнал тялото си на това натоварване.

Изведнъж, обаче ще усетиш нуждата да увеличиш тежестта и респективно натоварването. Това ще спомогне за по-бързото постигане на целите, които си си поставил.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре