Резки колебания в кантара – нека избягаме от тях

Колебания в кантара

Колебания в кантара? Какво пък е това?

Случвало ли ти се е да виждаш число на кантара, с което не си особено съгласен? Искало ли ти се е да го промениш, ако може по възможност още сега? За жалост, обаче само с искане не може, а трябва да се потрудиш.

Независимо дали става въпрос за хранителни добавки за здраве, за мускулна маса, за отслабване, изгаряне на килограми, та дори и за бременни – ние сме насреща. Разбира се, можеш спокойно да разчиташ на нас и за професионални фитнес уреди и не на последно място аксесоари, за да ти е лесно всичко останало около спортуването.

Аксесоарите, които предлагаме в нашия онлайн магазин ще ти помогнат да се възстановяваш бързо, но в същото време и да изглеждаш великолепно. Самочувствието за спортуващия е важно, така че обърни внимание и на външния си вид преди, по време и след тренировка.

Като заговорихме за самочувствието на спортуващите

В блога на Workout.bg ще намериш стотици съвети за това кога какво и защо да направиш, за да излезеш от всяка ситуация, породена от поредното препятствие в спортуването. Едно нещо, обаче трябва да си дойде от теб – самочувствието ти.

Всъщност, когато спортуваме, е доказано, че самочувствието и увереността растат главоломно, така че не би трябвало да имаш проблеми със справянето точно с това. Когато тренираш редовно, видиш промените в тялото си, виждаш как самата ти стойка е различна пред огледалото, е трудно да не се влюбиш отново в себе си и същността си.

Обичта към теб, обаче може да закъснее да се прояви и това неслучайно съвпада с резките промени в кантара. Този уред има невероятна дарба – да те издигне високо над облаците, но и да те срази изведнъж, ако числото, което показва, не съответства на големия труд, който хвърляш в залата по време на тренировка.

Как да се сприятелим с кантара

Понякога, когато обсъждаме с клиентите си техния прогрес, в нас остава впечатлението, че кантарът е враг номер едно на човечеството след тероризма. Звучи страшно, да, но вие със сигурност се страхувате от този уред.

Имаме добри новини – това беше до днес. Именно заради тези страхове, заровени у вас, решихме да подготвим този материал и да го публикуваме възможно най-скоро в нашия блог.

Кантарът е наш приятел – той винаги е честен с нас и именно тази прямота мотивира толкова много хора да бъдат възможно най-дисциплинирани и добри в това, което правят с тялото си. Този наш приятел ни мотивира и да се храним здравословно.

Той ни показва всички несъвършенства още в зародиш и ни подсеща да бъдем по-стриктни.

Кантарът може да ни подскаже за идващи здравословни проблеми

Ако задържате вода или имате проблеми, които могат да повлияят на скоростта на метаболизма ви, то със сигурност кантарът ще ви подсети за това, което тепърва се задава. Способността му да предсказва близкото бъдеще го превръща в безспорен съюзник в борбата с килограмите.

Истината е, че почти всичко влияе на телесната маса. Основното, което се изисква от вас, е да се научите да разчитате знаците, които ви дава това приятелче. Ето някои от възможните причини да се наблюдават резки промени в килограмите.

Хипотиреоидизъм

Възможност на килограмите да набъбват може да се окаже и наличие на проблем с щитовидната жлеза. Този проблем може да бъде и хипотиреоидизъм.

Щитовидната ти жлеза отговаря за контрола на скоростта на твоя метаболизъм, така че нищо чудно, ако се опитваш да свалиш килограми (тук разбирай да се храниш стриктно и да тренираш редовно), но те така и да не си отиват. Когато си мислиш, че „всичко ми се лепи“, то щитовидната жлеза ще е отговорна за това.

Иди при лекар и поискай сметка на щитовидната си жлеза защо излиза извън строя. Сега сериозно – това може да се окаже доста лош проблем, така че навременната намеса в случая може дори да спаси живота ти.

Инсулинова резистентност

Опитваш всичко в борбата с килограмите? Раздаваш се в залата, тренирайки и с тежести, и с кардио, но всичко изглежда не просто напразно, а направо безсмислено, защото кантарът не помръдва надолу.

Стига си хвърлял усилия, а по-скоро виж дали кръвта ти не е пълна с инсулин. Повишените нива на този хормон със сигурност са пряко виновни за натрупване на излишните за всеки подкожни мазнини, а въглехидратите ти (отново заради инсулина) няма да бъдат използвани за освобождаване на енергия, което означава, че не просто ще си подут и неразположен.

Ти ще качваш килограми от абсолютно всяко нещо, което хапнеш, дори и то да е най-диетичното, което може да се докосне до небцето ти.

Най-интересното за накрая

Прекалената консумация на здравословни храни също може да бъде проблем. Авокадото е полезно, но е пълно с мазнини, така че прекаляването с него, например, би ви донесло малко тлъстинки.

Плодовете също са нож с две остриета. Те съдържат фруктоза, което си е всъщност вид прост въглехидрат, а те са най-директен начин да си набавим енергия, но и да натрупаме подкожни мазнини.

Дори прекаляването със здравословните храни може да доведе до скок в цифрите на кантара. Когато хората ядат здравословно имат навика да прекалят с храната, защото знаят, че е доста трудно да напълнеят от такъв тип хранене.

Уви, здравословната храна може да бъде сериозен източник на калории, които при неизгаряне, може да бъдат складирани и да се превърнат в устойчиви килограми. Внимавай в обема на порциите си, тук това е основният ни съвет към теб.

Започни промяната си от днес!

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре