Ластици за тренировка като семпло, но силно ефективно фитнес решение

Тренировъчки ластици

Искате да тренирате ефективно вкъщи, без да влагате кой знае колко средства за започването на домашен фитнес? Имате нужда от по-голямо натоварване в залата? Или просто искате да разнообразите конвенционалните тренировки с интересен фитнес аксесоар?

За така очертаните „проблеми“ можем да ви дадем едно твърде семпло, но супер практично и истински ефективно фитнес решение – ластици за тренировка.

Непрекъснати ластици за тренировка

Различните видове тренировъчни ластици предлагат различни възможности относно степен на натоварване, таргетирани мускулни групи и функционалности. На пазара могат да се открият множество разновидности, които служат за изпълнението на различни цели. Тук ние ще се насочим към най-важните за истински ефективна тренировка.

Един от най-разпространените видове са непрекъснатите ластици. Тук основно те могат да бъдат разделени на два типа, в зависимост от тяхната дължина.

По-късите ластици се използват най-вече за тренировка на долната част на тялото. Те са идеално решение за увеличаване на натоварването на краката при изпълнение на упражнения за техните мускулни групи. С тях се тренират и стягат мускулите на седалището, бедрата и прасците. Добър ефект показват и за извайване на областта около коленете.

Дългите непрекъснати ластици за тренировка, известни още като лента за упражнения са с дължина около 2 м. Те могат да се използват за тренирането на повече мускулни групи, а също така някои хора ги използват за улесняване изпълнението на набирания. В интернет е пълно с упражнения, които са замислени специално за извършване с помощта на този тип ластици.

Ластиците в тази група визуално представляват по-скоро ленти, тъй като са плоски и широки. Могат да са изработени от латекс или текстил. Латексът се предпочита поради по-голямата вариативност, а текстилът – за по-голямо удобство и ограничаване на плъзгането на ластика по кожата. Последните могат да се използват дори и директно върху кожата и освен това могат да се перат.

Други видове тренировъчни ластици

Другата голяма група ластици за тренировка са прекъснатите. Тук също има няколко разновидности.

Най-обикновените представляват единичен ластик, в краищата на който са прикрепени дръжки. Използват се главно за тренировки на ръцете. Възможни са модификации чрез използване на анкер за врата.

Другият разпространен вариант са прекъснатите ластици за крака. Те идват в комплект с ленти за увиване около краката, които служат за закачане на ластиците. Чрез добавяне на повече ластици се увеличава и съпротивлението, а от там – натоварването.

За какво може да използвате тренировъчните ластици

В зависимост от избраното съпротивление, може да използвате ластиците за стягане и тонизиране на мускулите и отслабване или мощно трениране на мускулатурата и нейното уголемяване. Те подобряват физическата издръжливост, рефлексите, ловкостта и гъвкавостта и могат да послужат за разтягане, рехабилитация и повишаване на силата.

Възможностите са много, а изборът – във вашите ръце.

Подобни публикации

Напишете това, което искате да потърсите и натиснете ENTER. Натиснете ESC за да прекъснете.

Върни нагоре